Global Impact Competition 2016 hakee ratkaisuja globaaleihin terveyshaasteisiin

Voittaja saa 32 000 euron arvoisen stipendin NASA:n tutkimuskeskuksessa järjestettävään Singularity University Global Solutions -ohjelmaan.

Piilaaksossa toimiva ajatushautomo ja yrityskiihdyttämö Singularity University järjestää poikkeuksellisen innovaatiokilpailun Suomessa. Kilpailun voittaja saa stipendin ja paikan kesällä 2016 järjestettävään, 10 viikon mittaiseen Global Solutions -ohjelmaan. Palkinnon arvo on 32 000 euroa.

Suomen Global Impact -kilpailussa etsitään ideoita terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien haasteiden ratkaisemiseksi kehittyneiden teknologioiden avulla. Viisi lupaavinta finalistia pääsevät jalostamaan ideoitaan Kööpenhaminassa maaliskuussa Singularity Universityn  järjestämällä bootcampilla, joka kokoaa finalistit kaikista Pohjoismaista. Suomen kilpailun voittaja ratkeaa 7.4. Helsingissä järjestettävässä finaalitapahtumassa.

Singularity University on futuristi Ray Kurzweilin ja sarjayrittäjä Peter Diamandiksen vuonna 2009 perustama instituutio, jonka tehtävänä on ratkoa ihmiskunnan suurimpia haasteita nopeasti kehittyvien teknologioiden avulla. Global Solutions -ohjelmaan valitaan vuosittain 80 osallistujaa eri aloilta tuhansien hakijoiden joukosta.

“Globaalien haasteiden ratkaiseminen avaa loputtoman määrän liiketoimintamahdollisuuksia. Tämä ajattelutapa on osa kasvavaa trendiä Piilaaksossa, jossa yrittäjät ja sijoittajat hakevat uusia lähtöjä nopeasti kehittyvien teknologioiden ja globaalien ongelmien risteyskohdasta”, toteaa Singularity Universityn alumni Maria Ritola.

Global Solutions -ohjelman aikana osallistujia mentoroi joukko maailman tunnetuimpia vaikuttajia ja ajattelijoita. Vuonna 2015 ohjelmassa vieraili muun muassa astronautti Anousheh Ansari, Googlen tutkimusjohtaja Peter Norwig, 3D-printtauksen keksijä Chuck Hull, yrittäjä Guy Kawasaki, tutkija Kathryn Myronuk ja nobelisti Muhammad Yunus.

”Global Solutions -ohjelma on ainutlaatuinen paikka päästä testaamaan ideoita monialaisen  tekijäporukan kanssa. Viime vuonna ohjelmassa oli mukana huipputekijöitä rakettitieteilijöistä, elokuvaohjaajiin, lääkäreihin ja koodareihin”, kuvailee kilpailun vuonna 2015 voittanut Anni Laurila.

Global Impact -kilpailuun voi osallistua kuka tahansa Suomessa asuva yli 21-vuotias henkilö. Hakemuksia otetaan vastaan 2.3. saakka.

Kilpailu järjestetään toista kertaa Suomessa ja kilpailun toteuttamisesta vastaavat Singularity Universityn alumnit. Kilpailun voittajan valitsee yhteistyökumppaneista koostuva viisihenkinen tuomaristo, jonka jäseniä ovat:

Heli Arantola, Senior Vice President, Fazer
Samu Salmelin, Head of Services and Solutions R&D, KONE Corporation
Marko Samsung, Vice President Marketing & Communications, Samsung
Paula Laine, Strategy Director, Sitra
Maria Ritola, Singularity University GSP15 alumna

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja KAUTE-säätiö ovat lisäksi kilpailun yhteistyökumppaneita.

Hakuohjeet:

global.singularityu.org/finland/gic/

Lisätiedot:

Maria Ritola, Ambassador of Singularity University Finland
Puh. +358400682881
maria.ritola@singularityu.org

Fazer-konserni on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin missio on luoda makuelämyksiä. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli yli 1,6 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee yli 15 000 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin.

KONE Corporation kuuluu alansa johtaviin yrityksiin ja tarjoaa asiakkailleen edistyksellisiä hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä monipuolisia ratkaisuja niiden huoltoon ja modernisointiin. Eri asiakasryhmien tarpeiden ymmärtäminen on ohjannut yhtiön toimintaa jo sadan vuoden ajan.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, tableteista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, LTE-järjestelmistä, lääketieteellisistä laitteista ja puolijohteista. Älykoti- ja Digital Health -ratkaisumme ovat osoitus siitä, että olemme myös johtava toimija esineiden internet -tuotealueella. Palveluksessamme on 307 000 työntekijää 84 maassa. Lisätietoja www.samsung.com/fi ja virallisessa blogissamme: global.samsungtomorrow.com

KAUTE-säätiö tukee kauppatieteen ja tekniikan tutkimusta, opiskelua ja opetusta. KAUTE-säätiö on 2000-luvulla jakanut apurahoja yli kuusi miljoonaa euroa. KAUTE-säätiön perustivat suomalaiset ekonomi- ja diplomi-insinöörijärjestöt vuonna 1956. www.kaute.fiwww.tutkijatmaailmalle.fi

Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, joka rakentaa huomisen menestyvää, kestävää ja hyvinvoivaa Suomea. Riippumattomana toimijana Sitralla on mahdollisuus tarttua nopeasti yhteiskunnan kannalta keskeisiin kysymyksiin. Sitra tuottaa tietoa, kehittää uusia toimintamalleja ja kokeilee niitä käytännössä. Sitra myös kokoaa rajat ylittäviä verkostoja sekä kehittää ja rahoittaa liiketoimintaa.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö panostaa Suomen ja teknologiateollisuuden innovaatio- ja osaamisympäristöä uudistaviin avauksiin. Säätiö haastaa rohkeisiin tekoihin, jotka luovat uutta kasvua ja rakentavat yhteiskuntamme tulevaisuutta. Teot ratkaisevat. 100-vuotissaatio.teknologiateollisuus.fi