OpeCode 12.5. ja Rakkaudesta oppimiseen 4.6.

OpeCode – opet koodareina -tapahtuma kannustaa opettajia tutustumaan ohjelmointiin

Espoon Keilaniemessä järjestetään 12.5. päivän mittainen OpeCode-tapahtuma, joka tarjoaa alakoulun opettajille Uudeltamaalta tilaisuuden tutustua ohjelmointiin yhdessä Microsoftin ohjelmointiasiantuntijoiden kanssa. OpeCodessa opettajat ideoivat ja kehittävät omaa työtään helpottavan sovelluksen ohjelmoinnin asiantuntijoiden avustuksella. Tapahtuma järjestetään Nuori Yrittäjyys ry:n, Microsoftin ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön yhteistyönä.

Lisätietoa Nuori Yrittäjyys ry:n sivuilta

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö tukee ohjelmoinnin opetuksen aloittamista kouluissa rahoittamalla vuoden 2015 aikana useita kehityshankkeita, joissa mm. valmistellaan uutta oppimateriaalia. Nuori Yrittäjyys ry:n lisäksi myös Innokas-verkosto tulee järjestämään säätiön tukemana opettajille suunnattuja Kiinnostaako koodaus ja robotiikka? -tapahtumia syksyllä 2015. Avaamme kevään aikana säätiön sivuille koodaus-sivuston, jolle on kerätty ajantasaista tietoa materiaaleista ja tapahtumista.

Rakkaudesta oppimiseen - tule verkottumaan ja keskustelemaan koulutuksen tulevaisuudesta

Miten varmistamme, että Suomi on jatkossakin koulutuksen ja oppimisen edelläkävijä? Keitä uudistumiseen tarvitaan, ja mitä on aito oppijalähtöisyys? Miten Suomesta saadaan ”Maa, jossa kaikki rakastavat oppimista”?

Näihin kysymyksiin pureudutaan Tiedekeskus Heurekassa 4.6.2015, kun Sitran Uusi koulutus -foorumi päättää puoli vuotta kestäneen työskentelynsä koulutuksen tulevaisuuden parissa ja haastaa sinut mukaan vaihtamaan ajatuksia ja tarttumaan sanoista tekoihin.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön asiamies Laura Juvonen on mukana Sitran Uusi koulutus -foorumissa.