Joustavaan Matematiikkaan -täydennyskoulutuskokonaisuus ja JoMa-stipendit alkavat jälleen 1.9.2024

Opetushallitus on jatkanut Joustavaan Matematiikkaan -kurssien rahoitusta. Kurssit käynnistyvät 1.9.2024. Samalla Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö jatkaa 500 euron stipendien myöntämistä. Säätiö on varannut stipendit 500 ensimmäiselle JoMa-kokonaisuuden (11 op) tai vastaavan ruotsinkielisen FlexMa-koulutuskokonaisuuden suorittaneille ammattilaisille vuonna 2024.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö uudisti vuonna 2021 opettajien palkitsemista korvaamalla aiemmat opettajien palkinnot JoMa-stipendein. JoMa-kurssit sopivat kattavasti aina varhaiskasvatusikäisten Pikkumatikasta toiselle asteelle. Suorittajissa onkin pääasiassa varhaiskasvatuksenopettajia, esiopetuksen opettajia, luokanopettajia ja aineenopettajia sekä huomattava määrä erityisopettajia. Säätiö ei ole kuitenkaan rajannut stipendejä pelkille opettajille, joten mm. lastenhoitajat ja koulunkäyntiavustajat ovat innostuneet opinnoista.

Täydennyskoulutuksesta hyötyy tuhannet lapset

JoMa:n suorittajamäärä heijastuu suoraan suomalaisten lasten ja nuorten mahdollisuuteen saada laadukkaampaa matematiikan opetusta heti ensivuosista alkaen. Säätiö on laskenut stipendien vaikuttavuutta seuraavalla ajatuksella: jokainen suorittaja tekee töitä 60 v. asti ja opettaa joka vuosi 20 oppilasta. Tällä laskukaavalla vuoden 2021 suorittajien (171 kpl) opinnot vaikuttavat positiivisesti yli 33 000 lapsen tai nuoren matematiikan oppimiseen tulevaisuudessa. Vuoden 2023 suorittajamäärillä (521 kpl) vastaava luku on jo 186 000 lasta tai nuorta.

Joustavaan Matematiikkaan -ohjelma on Opetushallituksen rahoittama ja sen toteutuksesta vastaa yhteistyössä Turun, Jyväskylän ja Oulun yliopistot sekä Åbo Akademi. Yhteistyö rahoittajan, yliopistojen ja säätiön kannustusstipendien välillä, on luonut poikkeuksellisen innostuksen matematiikan opettamista kohtaan, kun sadat opetus- ja kasvatusalan ammattilaiset ovat lähteneet päivittämään osaamistaan uusimpaan tutkimustietoon pohjautuen. Jotain tästä aivan poikkeuksellisesta innosta kertoo se, että vuoden 2023 JoMa-suorittajasta 100% suosittelisi opintoja myös kollegoilleen. Säätiö onkin tehnyt periaatepäätöksen jatkaa stipendien myöntämistä, jos Opetushallitus ja yliopistot ovat valmiita jatkamaan JoMa-kurssien järjestämistä.

Lisätiedot Joustavaan Matematiikkaan -kursseista ja aikatauluista päivittyvät koulutuksen kotisivuilla sitä mukaa, kun aikataulut ja tulevien kurssien sisällöt varmistuvat. Kannattaa siis ottaa aihe seurantaan ja lähteä mukaan innostumaan matematiikasta!

Säätiö on jakanut palkintoja opettajille keväisin vuosina 2004 - 2019. Vuosien varrella palkinnon on saanut useampi sata upeaa opetusalan ammattilaista. Vuonna 2021 säätiö aloitti JoMa-stipendien jakamisen. Tutustu tarkempiin ohjeisiin stipendin saamiseksi.