Rasmus Turkulainen: Parasta on futis ja matikka

Olen 11-vuotias Rasmus Turkulainen. Olen harrastanut jalkapalloa jo 7 vuotta, ja viimeiset 3 vuotta olen pelannut Hongan Akatemiassa. Ensimmäisillä luokilla harrastin myös shakkia koulun shakkikerhossa mutta jouduin jättämään kerhon, koska se oli futistreenien kanssa päällekkäin.

Koulussa lempiaineeni ovat liikunta ja matematiikka. Tykkään erityisesti matematiikan vaikeista tehtävistä. Matematiikka on aina ollut helppoa minulle, josta syystä opettajani on antanut minulle lisätehtäviä ja vuotta vanhempien kirjoja. Se on kivaa. Oman luokan tehtävät olen tehnyt nopeasti, ja ne ovat tuntuneet helpoilta.

Matematiikassa on kivaa ratkaista vaikeita ongelmia ja etenkin sellaisia, joita ei vielä osaa tehdä. Vaikeista yhtälöistä saa paljon haastetta ja oppii uusia tapoja, miten niitä ratkaistaan. Silloin tulee matematiikassa koko ajan paremmaksi. Koulussa odotan ylempien luokkien matematiikkaa, jotta opin lisää uusia keinoja ratkaista aina vaan vaikeampia tehtäviä.

Jalkapallossa tarvitaan vähän samanlaista ongelmanratkaisua pelin hahmottamiseen ja erilaisiin taktiikoihin. Jalkapallossa pitää miettiä jatkuvasti, miten pelissä ratkaistaan eteen tulevia ongelmia, esimerkiksi miten pääsee helpointa reittiä vastustajien ohi, mitä erilaisista ratkaisuista seuraa sekä miten vastustajan taktiikkaa vastaan on parasta pelata.

Haluaisin isona ammattilaisjalkapalloilijaksi Eurooppaan AS Monacoon. Vielä en ole miettinyt muita tulevaisuuden haaveita. Jos ura jalkapalloilijana ei onnistu voisin olla kiinnostunut pelien suunnittelusta tai arkkitehtuurista. Tulevaisuudessa käytän matematiikkaa joka päivä moneen eri asiaan. Esimerkiksi arkkitehtina tarvitsen matematiikkaa, kun ostan tai myyn.

Kirjoittaja on espoolainen Rasmus ”Terry” Turkulainen, Sepon koulun 5B-luokkalainen ja FC Honka Akatemian luottotoppari.