StarT-materiaalipankissa satoja vinkkejä projektioppimisen tueksi

StarT käynnistetään Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. StarT tukee arjen ilmiöistä nousevaa projektioppimista uusien opetussuunnitelmien perusteiden mukaisesti kaikilla opetuksen asteilla aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Se tuottaa laadukasta projektioppimiseen suunnattua tukimateriaalia opettajille sekä lisää tietoisuutta loistavista projekteista, joita toteutetaan ympäri Suomea. StarT voidaan pitkäaikaisena toimintamuotona ottaa osaksi koulun opetussuunnitelmaa. Osallistuminen on maksutonta.

StarT avaa nyt kaikille iloksi ja hyödyksi tukimateriaalit, joissa on satoja vinkkejä projektioppimisen aloittamiseksi. Lisäksi tukimateriaaleissa on tietoa projektien toteuttamisesta yleisellä tasolla, arvioinnista sekä ilmiölähtöisyydestä ja eheyttämisestä. StarT kannustaa luovuuteen ja kekseliäisyyteen: projektit voivat olla esimerkiksi pieniä tai suurempia tutkimuksia, pelin kehittämistä tai vaikka teatteriesitys. Ainoat vaatimukset ovat jokin yhteys LUMA-aineisiin sekä StarTin vuosittaisiin teemoihin, jotka mahdollistavat luovatkin lähestymistavat.

Lukuvuonna 2016 – 2017 teemat ovat: 1) Arjen matematiikkaa, 2) Hyvinvointi (mm. terveys, ruoka, liikunta), 3) Luonto ja ympäristö, 4) Ohjelmointia ja robotiikkaa, 5) Teknologia ympärillämme, 6) Tähdet ja avaruus sekä 7) Tämä toimii: Liikkuva lelu (Huom! teema 7 vain 6–12-vuotiaille).

Oppimisyhteisöjä kannustetaan ilmoittautumaan mukaan StarT-toimintaan. Suomessa järjestetään vuosittain 10 StarT-festaria eri maakunnissa LUMA-keskusten läheisyydessä. Lapset ja nuoret voivat päästä iloisille festareille esittelemään projekteissa syntyneitä luomuksiaan ja saamaan ansaitsemaansa näkyvyyttä hienoille töille. Lisäksi festareilla palkitaan ansioituneita luomuksia stipendein sekä elämyspalkinnoin.

Tutustu materiaaleihin ja ilmoittaudu mukaan jo 300 oppimisyhteisöä käsittävään StarT-perheeseen!

Suomenkieliset materiaalit
Ruotsinkieliset materiaalit

Jos haluat tarkastella materiaaleja, kirjaudu sisään vierailijana. Jos tahdot osallistua keskusteluun alustalla, suosittelemme luomaan omat tunnukset.