Aaro Cantellista Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön hallituksen puheenjohtaja

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön hallitus kokoontui 10.2.2021 ja valitsi keskuudestaan Aaro Cantellin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Cantell aloitti säätiön hallituksen jäsenenä tämän vuoden alusta. Varapuheenjohtajana jatkaa Oilonin hallituksen varapuheenjohtaja, OTK Päivi Leiwo.

Aaro Cantell on Normet Oy:ssä yrittäjä ja hallituksen puheenjohtaja sekä Valmet Oyj:n ja Solidium Oyj:n hallitusten varapuheenjohtaja. ”Päätös Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön hallitukseen liittymisestä oli minulle helppo, sillä siinä yhdistyvät omat intohimoni teknologiaan ja teknologiaosaamiseen. Näen säätiöllä olevan paljon mahdollisuuksia kehittää uusia keinoja lisätä suomalaisten kiinnostusta teknologiaa kohtaan sekä edistää uusien yhteistyömallien ja innovaatioiden syntyä”, Cantell sanoo. Aaro Cantell on toiminut aktiivisesti useissa teknologiayrityksissä ja mm. VTT:n puheenjohtajana. Lisäksi Cantell on ideoinut ja käynnistänyt säätiönkin rahoittaman Kasvuryhmä-yritysyhteisön. ”Kasvu ja uudistuminen ovat aivan keskeisiä asioita niin yritystoiminnassa kuin muutenkin yhteiskunnassa. Hienoa, että voin olla mukana säätiössä, joka keskittyy juuri näihin asioihin. Toivottavasti kykenemme yhdessä myös uudistamaan säätiön toimintaa siten, että sen painoarvo ja vaikuttavuus vielä entisestäänkin kasvaa.”

Aiemmin säätiön hallitusta johti JT Bergqvist, jonka sääntöjen mukaiset hallituskaudet tulivat täyteen vuoden 2020 lopussa. JT Bergqvist jatkaa edelleen hallituksen nimittämänä edustajana säätiön Koulupolku-hankkeen asiantuntijaraadissa.

Säätiön hallituksen kokoonpano vuonna 2021:
Aaro Cantell (puheenjohtaja)
Päivi Leiwo (varapuheenjohtaja)
Tomas Hedenborg
Jaakko Hirvola
Kalle Härkki
Ilari Kallio
Vesa Varjonen