Startup High School käynnistyy ympäri Suomen

Startup High School aloittaa toimintansa tänään eri puolilla Suomea. HundrEDin, Slushin ja Otavan Opiston yhteistyönä toteutettu kurssikokonaisuus pilotoidaan tällä lukukaudella ja ensi syksystä alkaen sen on tarkoitus olla saatavilla kaikille Suomen lukiolaisille. Lukion rehtorina toimii palkittu opettaja Pekka Peura.

Pilottivaiheeseen on otettu mukaan hakemusten perusteella yli sata opiskelijaa ympäri Suomen. Pilotti keskittyy erityisesti 16 yhteistyökouluun, mutta myös yksittäiset aktiiviset opiskelijat ovat hakeneet ja päässeet mukaan kokeiluun.
"Tavoitteeni on löytää oma juttuni sekä tapoja verkostoitumiseen", kertoo oululainen Sanni Marjanen omasta motivaatiostaan aloittaa Startup High School -kurssit.

“Slush haluaa tukea startup-kulttuurin kehittymistä Pohjoismaissa, ja Startup High School on yksi hieno tapa tuoda sitä myös nuorten ulottuville”, jatkaa puolestaan Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula.

Opetuskokonaisuuteen kuuluu kolme verkkokurssia, joissa käsitellään ideoiden toteuttamista, erilaisia luovan ajattelun ja ongelmanratkaisun taitoja ja opiskelijoiden omien ideoiden edistämistä. Koko Startup High Schoolin kurssimateriaali pohjautuu tunnettujen yrittäjien videohaastatteluihin ja niiden pohjalta tehtyihin opetuksellisiin tehtäviin.

Mukana on eri aloilta olevia yrittäjiä ja muutoksentekijöitä kuten Ilkka Paananen (Supercell), Miki Kuusi (Wolt), Linda Liukas (Hello Ruby), Tuuli Kaskinen (Demos Helsinki), Arman Alizad (mediapersoona), Marianne Vikkula (Slush), Maria Ritola (Iris AI), Suvi ja Tuomas Kallio (Flow Festival) sekä Jyrki Sukula (ravintolayrittäjä).

“Kaikki materiaali on digitaalisessa muodossa, koska yksi Startup High Schoolin keskeisistä tavoitteista on se, ettei kukaan joudu jättämään omaa oppilaitostaan voidakseen opiskella tätä aihepiiriä”, toteaa Startup High Schoolin rehtori Pekka Peura.

“Tavoitteemme on, että ensi vuonna kaikki Suomen lukiot voisivat halutessaan olla mukana Startup High Schoolissa ja kun konsepti on havaittu toimivaksi, myös kansainvälistyminen on mahdollinen ajatus”, toteaa HundrEDin luova johtaja Saku Tuominen.

Startup High Schoolin sisällöt ovat suunnitelleet ja tuottaneet yhdessä Pekka Peura, Iida-Maria Peltomaa ja Aki Luostarinen sekä HundrEDin Saku Tuominen. Tiimissä yhdistyvät pedagoginen osaaminen sekä luovuuden ja ajattelun taitojen kehittämisen ymmärrys.

Startup High Schoolia ovat mahdollistamassa lisäksi OP ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö.

 

Lisätiedot:
Saku Tuominen
CEO & Creative Director, HundrED
0400 605 084
saku.tuominen@hundred.org

Pekka Peura
Rehtori, Startup High School
044 032 9877
pekka.peura@highup.org