Matematiikka-päivä 2.11.2018 Tiedekulmassa

Tervetuloa Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön keskustelutilaisuuteen matematiikasta Tiedekulmaan (Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki) perjantaina 2.11.2018 klo 10 – 12. Lounaan aikana klo 12.30 alkaen on kerrotaan myös Teknologiateollisuus ry:n MyTech-ohjelmasta.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö on koko olemassa olonsa ajan tukenut matemaattisten aineiden menestymistä Suomessa. Maailma on nyt ennen näkemättömässä muutoksessa, mikä asettaa uudenlaisia haasteita ja tavoitteita niin matematiikan oppimiselle kuin sen opettamiselle. Matematiikka-päivän keskustelussa paneudutaan matemaattisten aineiden opetuksen ja oppimisen kehittämiseen. Lähtökohtana on, että tulevaisuuden työelämässä tarve matemaattiselle ajattelulle ja ongelmanratkaisukyvylle kasvaa. Uskomme, että avoimella, arvostavalla ja tulevaisuuteen katsovalla vuoropuhelulla voimme parhaiten rakentaa ymmärrystä siitä millaisia muutoksia tarvitaan.

Keskustelijoina mukana mm.
Rehtori Bob Karlsson, Raaseporin kaupunki
Asiantuntija Riina Kopola, Sitra
Professori Erno Lehtinen, Turun yliopisto
Toimitusjohtaja Hanno Nevanlinna, Futurice
Johtava asiantuntija Leena Pöntynen, Teknologiateollisuus
Opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala, Aalto-yliopisto
Lukiolainen Leevi Suotula, Maunulan lukio
Tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpää, Tulevaisuuskoulu

Lämpimästi tervetuloa Tiedekulmaan keskustelemaan kanssamme matematiikasta, ja siitä miksi meidän kaikkien tulisi kiinnostua siitä aivan uudella tavalla! Tilaisuuteen on vapaa pääsy kaikille matematiikan tulevaisuudesta kiinnostuneille! Ilmoittaudu mukaan!