Kevään haku: Fulbright-Technology Industries of Finland Grants

10.03.2017

Fulbright-Technology Industries of Finland Grant -stipendiohjelmasta rahoitetaan stipendejä teknologia-alojen (elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, tietotekniikka, suunnittelu ja konsultointi) kehitystä tukeviin maisteri- ja tohtoritason opintoihin ja tutkimukseen Yhdysvalloissa.

Tavoitteena on vahvistaa suomalaista huippuosaamista ja edistää elinkeinoelämän uudistumista pitkäjänteisesti. Ohjelmalla halutaan erityisesti kehittää monialaista osaamista sekä kykyä yhdistää huipputason teknologiaa tarvelähtöisesti eri sovellusalueille ja toimia kansainvälisessä yhteistyössä. Stipendiä voi hakea monen eri alan opintoihin tai tutkimukseen (mm. tekniikka, luonnontieteet, kauppatieteet sekä soveltuvasti yhteiskuntatieteet, humanistiset tieteet, muotoilu).

Tärkeintä on aiheen merkitys teknologia-alojen uudistumiselle ja tulevaisuuden kilpailukyvylle.

Kohderyhmä

Stipendit ovat suunnattu maisterivaiheen opintoihin ja tutkimukseen. Stipendihakijan tarkoituksena voi olla joko määräaikaisten maisteri- tai tohtoritason kurssien suorittaminen tai väitöskirjatutkimuksen edistäminen Yhdysvalloissa yhden lukuvuoden ajan. Myös koko maisteri- tai tohtoritutkinnon suorittaminen on mahdollista.

Nyt haussa olevat stipendit ovat tarkoitettu yhdysvaltalaisessa korkeakoulussa syksyllä 2018 aloitettaviin opintoihin ja tutkimukseen. Poikkeustapauksissa stipendiaatin vastaanottava organisaatio voi olla tutkimuslaitos tai muu soveltuva organisaatio.

Ohjelmaan haetaan sekä yhteiskunnan eri aloille sijoittuvia että akateemiselle uralle tähtääviä tulevaisuuden lupauksia.

Ohjelma soveltuu myös post-doc-tutkimukseen. Lue lisätietoja ja hakuohjeet tohtorin tutkinnon suorittaneille hakijoille suunnatulta stipendiohjelmasivulta.

Ohjelmaetuudet

Stipendi on suuruudeltaan 35 000-50 000 USD. Stipendin lisäksi ohjelmaan kuuluu merkittäviä lisäetuuksia ja ohjelmapalveluita, mm. vapautus viisumimaksuista sekä henkilökohtaiset neuvontapalvelut. Stipendiohjelman rahoittavat Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Fulbright Finland -säätiö.

Lisätietoa

Fulbright-Technology Industries of Finland Grant -stipendiohjelma