Vuoden opettajaksi Marita Havu

Vuoden matemaattisten aineiden opettaja 2015 Marita Havu palkittiin MAOL ry:n syyspäivillä 4.10.2014 Seinäjoella. Havu sai yhteensä 7 500 euron stipendin, josta 5 000 euroa annettiin jo keväällä tunnustuspalkintona ja jota täydennettiin Seinäjoella 2 500 euron lisätunnustuksella.

"Teknologiateollisuuden puolesta haluamme tällä palkinnolla antaa tunnustusta paitsi erinomaiselle innostavalle opettajalle, niin myös koko matemaattisten aineiden opettajakunnalle. Opettajien työ on hyvin tärkeässä roolissa tulevan kilpailukykymme ja hyvinvointimme rakentamisessa", toteaa 100-vuotissäätiön puolesta palkinnon luovuttanut asiamies Laura Juvonen.

Käytännöllisyyttä, kansainvälisyyttä ja yhteydenpitoa – jopa avaruuteen asti!

Maritan teesit matemaattisten aineiden opetukseen ovat:
• Tutkimalla ja erehtymällä oppii
• Yritysvierailut tuovat opiskeluun konkretiaa
• Kansainvälisyys kasvattaa

Työpaikassaan Ulvilan lukiossa Marita on järjestänyt luonnontieteiden teemaviikkoja, ja yhteistyö lähialueen yritysten kanssa on kiinteä osa hänen opetustaan. Kansainvälisyys on konkretisoitunut mm. muiden lukioiden kanssa yhteistyössä järjestetyissä opintomatkoissa Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskukseen CERN:iin. Yhteistyössä Teljän Radioamatöörien kanssa Marita opiskelijoineen on ollut radioyhteydessä kansainväliselle avaruusasema ISS:lle. Lisäksi Marita on toiminut pilottiopettajana inGenious EU-hankkeessa, jossa tuodaan yritysmaailman asiantuntemusta mukaan luonnontieteiden, teknologian ja matematiikan opetuksen kehittämiseen.

"Elinkeinoelämän tarvitsemien innovatiivisten ratkaisuiden takana ovat aina ihmiset, joilla on oikea asenne ja sen lisäksi oikeat työkalut. Yhtenä tärkeimpinä näistä työkaluista pidän matemaattista ajattelutapaa ja luonnonlakien ymmärtämistä", kertoo MaritaHavu. "Erityisen iloinen olen siitä, että olen saanut tehdä yhteistyötä alastaan innostuneiden yritys- ja koulutusmaailman ihmisten kanssa."

Lisätietoja:

Asiamies Laura Juvonen
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö
040 589 6263
laura.juvonen(at)teknologiateollisuus.fi

Puheenjohtaja Leena Mannila
MAOL ry
0400 187827
leena.mannila(at)maol.fi