100 tarinaa matematiikasta

Matematiikka, mitä se on?

Onko se jotain vaikeaa, jota vain huippuälykkäät osaavat? Onko se jotain, jonka voi kuitata sanoilla: ”en tarvitse tätä koskaan”?

Oikeasti matematiikka on työkalu ihan meidän jokaisen elämässä. Se auttaa arkisissa askareissa ja on kaiken huippuunsa viritetyn tiedon ja tekniikan taustalla. Kun teet ruokaa, lasket. Kun käynnistät puhelimen tai television, matematiikkaa tarvitaan. Jos joudut sairaalaan, hoitojen taustalla on uskomaton määrä laskentaan käytettyjä tunteja.

Matematiikka on edistystä, se on hyvinvointia. Matematiikka on universaali kieli. Tästä syystä haluamme kertoa, miten upea asia matematiikka on, ja miten tarvitsemme sitä vielä tuhansia vuosia eteenpäin. Tervetuloa mukanamme seuraamaan, kun esittelemme sata tarinaa matematiikasta!

#matematiikka100

32. Juho Hassinen

2.6.2018

Uusimmat Juho Hassinen: Tutkijakerhosta Päivölään valkolakkia hakemaan Olen aina ollut kiinnostunut matematiikasta. Alakoulussa se oli sopivan haastavaa, mutta en ollut vielä kovin hyvä. Tapahtui kuitenkin jotakin, mikä muutti tulevaisuuteni.   Käännekohta oli Ursan tutkijakerho, jossa aloitin seiskaluokkalaisena. Siellä ei aikailtu vaan monimutkaisia yhtälöitä, derivointia, integrointia ja matriiseja tuli vauhdilla käsittelyyn. Kerhoa veti nuori fysiikan opiskelija Antti Halava, jota … Jatka artikkeliin 32. Juho Hassinen

Lue lisää

1. Laura Juvonen

30.3.2017

Hämmästykseni oli suuri, kun näin äidinkielen aineeni arvosanan: 10+. Opettajani, kouluneuvos Kirsti Mäkinen, ei helposti jaellut kymppejä ja tuo jäikin ainokaisekseni. Aiheenani oli ”kuinka uudistaisin koulun matematiikan opetusta”. Ajatukseni oli, että kaikki samassa tahdissa eteneminen ei yksinkertaisesti toimi. Osa ei pysy kärryillä ja osa turhautuu.

Lue lisää

100 tarinaa matematiikasta -blogi

19.1.2017

Matematiikka, mitä se on? Onko se jotain vaikeaa, jota vain huippuälykkäät osaavat? Onko se jotain, jonka voi kuitata sanoilla: ”en tarvitse tätä koskaan”?

Lue lisää