Singularity Universityn Global Impact -kilpailu Suomessa

Global Impact Challenge Finland 2015 kilpailu käynnistyy tammikuussa 2015. Piilaaksossa toimiva instituutio ja yrityskiihdyttämö Singularity University järjestää poikkeuksellisen innovaatiokilpailun ensimmäistä kertaa Suomessa.

Kilpailussa haetaan yksittäisiltä henkilöiltä ja ryhmiltä ehdotuksia, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti jopa miljoonan ihmisen elämään käyttäen teknologiaa hyväksi.

"Laajempana tavoitteena on herättää globaalia ajattelua ja rohkeaa rajojen ylittämistä. Kilpailun avulla pyritään myös tuomaan opiskelijoita, startup-yhteisöä, tutkijoita ja teollisuutta yhteen", sanoo kilpailun kumppanina olevan Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön asiamies Laura Juvonen.

Voittaja saa stipendin ja paikan kesällä 2015 Singularity Universityssä Piilaaksossa järjestettävään Graduate Studies -ohjelmaan. Palkinnon arvo on n. 25 000 €.

Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa Suomessa asuva yli 21-vuotias henkilö, joka uskoo, että maailmaa voi parantaa teknologian avulla eikä pelkää tarttua isoihin haasteisiin. Kilpailuehdotuksia toivotaan erityisesti henkilöiltä, jotka haluavat omistaa elämänsä positiiviseen vaikuttamiseen ja ovat avoimia uusille haasteille.

Hakemuksia otetaan vastaan maaliskuun 23. päivään saakka. Näistä raati valitsee viisi parasta ehdokasta, jotka esittävät ideansa 8. huhtikuuta järjestettävässä finaalissa.

Viisihenkinen tuomaristo valitsee voittajan. Tuomaristoon kuuluvat:
•   Pia Henrietta Kekäläinen, GSP13 Alumni
•   Marko Nurmela, Samsung
•   Harri Sjöholm, Robit Rocktools
•   Antti Kerppola, IF Vahinkovakuutusyhtiö
•   Tuula Teeri, Aalto University

Kymmenen viikon mittainen Singularity University Graduate Studies -intensiiviohjelma antaa valmiuksia ratkoa eksponentiaalisesti kasvavien teknologioiden (mm. tekoälyn, synteettisen biologian, robotiikan ja nanoteknologian) avulla ihmiskunnan suurimpia haasteita aloilla, kuten ympäristö, energia, hyvinvointi tai koulutus. Ohjelmaan on erittäin vaikea päästä: tuhansien hakijoiden joukosta valitaan 80 osallistujaa noin 35 maasta.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö lahjoittaa yhdessä KAUTE-säätiön kanssa kilpailun palkintostipendin 25 000 €. Kilpailun yhteistyökumppaneina ovat myös If ja Samsung.

Lisätietoja ja hakemukset:
http://global.singularityu.org/finland/gic/

Lue juttu Talouselämässä GSP14 Alumni Marcus Olssonista:

Yhteystiedot:

Pia Henrietta Kekäläinen, GSP13 Alumni
Puh. +358503448110
henrietta.kekalainen@singularityu.org

Marcus Olsson, GSP14 Alumni
Puh: +358 504863601
marcus.olsson@singularityu.org

Singularity Universityn missio on ratkaista maailman kompleksit ongelmat hyvinvointi, köyhyys, energia, turvallisuus, ympäristö, koulutus, vesi ja ruoka käyttäen vipuvartena eksponentiaalisesti kasvavia teknologioita. Singularity University pyytää alumnejaan vaikuttamaan miljardin ihmisen elämään positiivisesti seuraavan kymmenen vuoden aikana. (10^9+)

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö edistää alan uudistumista ja tulevaa kilpailukykyä. Vuosittain säätiö tukee opetus- ja tutkimustoimintaa sekä innovatiivista toimintaympäristöä edistäviä hankkeita noin 3-4 miljoonalla eurolla.

KAUTE-säätiö tukee kauppatieteen ja tekniikan tutkimusta, opiskelua ja opetusta. KAUTE-säätiö on 2000-luvulla jakanut apurahoja noin viisi miljoonaa euroa. KAUTE-säätiön perustivat suomalaiset ekonomi- ja diplomi-insinöörijärjestöt vuonna 1956. www.tutkijatmaailmalle.fi

If Vahinkovakuutusyhtiö vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, tableteista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, LTE-järjestelmistä, lääketieteellisistä laitteista ja puolijohteista. Älykoti- ja Digital Health -ratkaisumme ovat osoitus siitä, että olemme myös johtava toimija esineiden internet -tuotealueella. Palveluksessamme on 307 000 työntekijää 84 maassa. Blogi: global.samsungtomorrow.com